Vårt team

Ola Wiklander

Vd och ägare

Ola kom till Italien första gången 1987. En resa till Rom med familjen och det var då det sa klick mellan honom, Italien och den italienska fotbollen. Därefter ville han alltid tillbaka och när möjligheten kom 1997 var det en dröm som gick i uppfyllelse. Ola jobbade under många år som journalist och bevakade italiensk fotboll, men 2007 bytte han spår och driver sedan dess reseföretaget Upplev Italien.

Daniele Stua

Vin- och matkännare

Daniele kom till Sverige 1977 från den lilla bergsbyn Mieli i nordöstra Italien, i regionen Friuli Venezia. Han är uppfostrad i en vinbar som hans mamma Ada drev fram till sin pension. Daniele har 40 år bakom sig som krögare, men sedan han gick i pension har han engagerat sig i Upplev Italien. Danieles kunskap om landet, maten och vinerna är – och har varit – ovärderlig för Upplev Italien.

Nina Wiklander

Ett extra par händer

Nina är Olas syster och hon älskar Italien lika mycket som vad han gör. Det gör att hon har varit där en hel del. Hon har bland annat arbetat i Parma, varit flera gånger i Rom, bevakat fotboll i Bologna, Milano och Bergamo, turistat i Neapel, Sirmione och Venedig. Nina är med på en del resor, men hjälper även till med annat. Hon driver kommunikationsbyrån Wikom AB, utöver engagemanget i Upplev Italien.

Agneta Helldal

Guide i Florens

Agneta är en duktig och uppskattad guide som vi brukar använda när vi är i Florens. Agneta kom till Florens redan för 40 år sedan och det hon inte kan om stadens kulturskatter är förmodligen inte värt att veta. Agneta har skrivit flera guideböcker om Florens, där hon tipsar om sina favoriter. 

Anna Rudh

Guide i Neapel, på Capri och Sicilien

När vi ska till Neapel, Capri eller Sicilien brukar vi ta hjälp av Anna Rudh. Ett samarbete som vi uppskattar. Anna är auktoriserad guide och bor sedan över 20 år på ön Ischia utanför Neapel. Med kunskap och stort engagemang visar hon oss både Neapel, Capri och Sicilien. 

Brita Olsson

Guide i Rom

Brita är den guide som vi brukar vända oss till när vi är i Rom. Hon är kunnig, intressant att lyssna på och hennes guidningar är alltid väldigt uppskattade. Brita utgår ofta från ett visst tema, som exempelvis en historisk person som drottning Kristina eller en konstnär som Michelangelo.

Vårt nyhetsbrev

HALLÅ DÄR!

Vi skickar nyhetsbrev några gånger om året. I nyhetsbrevet får du information om vilka resor vi har på gång, vilka resor vi har varit iväg på och annat kul som händer kopplat till Upplev Italien. Om du vill få våra nyhetsbrev, mejla oss dina uppgifter så fixar vi det.