Öppna resor

Det är mycket roligt som händer under 2024. Vi kommer bland annat att åka till Verona, Piemonte och Florens med några av våra kunder. Våra öppna resor, som vem som helst kan åka med på, hittar du nedan:

  • 25–29 januari: Pozza di Fassa. Marcialonga (fullbokad)
  • 10–14 april Florens/Lucca (fullbokad)
  • 6–9 september: Cinque Terre (fullbokad)
  • 18–22 oktober Florens (fullbokad)

Intresserad, ring oss på 0739-58 24 39 eller mejla.

paulsvensson-lagar-mat.jpg

Matlagning på vingård

En uppskattad resa som vi har arrangerat vid olika tillfällen är matlagning på vingården Casa Baricalino i Piemonte – några gånger ihop med den duktiga kocken Paul Svensson.

Förutom att laga mat, där merparten av råvarorna kom från gårdens egen trädgård, hjälpte vi också till med vinskörden.

Matlagningsresor på vingårdar är något som vi kommer att arrangera igen. Så håll utkik, antingen här eller genom att följa oss på Instagram.

Du kan också mejla oss, så lägger vi till dig som prenumerant på vårt nyhetsbrev som kommer några gånger om året.

Sagoön Sicilien

Sicilien åker vi mer än gärna till med våra kunder. Det är en exotisk och härlig ö. På många sätt. Sicilianarna är trevliga och gästvänliga, ön är oerhört vacker och maten är, som alltid i Italien, väldigt god och välllagad.

Vi brukar arrangera vandringsresor till Sicilien. Senast vi var där stannade vi fem nätter och bodde på två väldigt trevliga hotell, det ena i Marsala och det andra utanför Trapani.

På förmiddagarna vandrade vi i en bedårande vacker miljö tillsammans med vår svenska guide Anna Rudh. Därefter njöt vi av Siciliens fantastiska mat, dryck och kultur.

Häng med nästa gång!

Ledin i Rom

Den lilla mysiga byn Frascati ligger i storstadsregionen Rom, cirka två mil utanför Rom. 

Vi hade ett gäng på cirka 60 personer som valde Frascati som resmål för en företagsresa i oktober 2021. Vad ingen mer än ägaren visste var att en exklusiv överraskning väntade: Tomas Ledin.

Så utöver boende i en underbar slottsmiljö, goda middagar av olika slag och goda viner fick deltagarna njuta av en helt egen konsert med Tomas Ledin. Samtidigt som de – i solnedgången – kunde blicka ut över Italiens makalösa huvudstad.

Visst låter det härligt?

Mat- och vinresor

Vi har återkommande kunder som vill åka på mat- och vinresor till olika delar av Italien. Vi har bland annat varit i Valpolicella, Piemonte och Toscana.

En resa som vi arrangerade nyligen gick till Friuli i norra Italien. Där provade vi bland annat vin på fyra olika vingårdar. Riktigt uppskattat av deltagarna! Vi åt också fantastiskt god mat under hela resan. Dessutom hann vi med ett  besök hos en grappaproducent också, där vi fick prova grappa när den är som bäst.

Om du vill åka med på en av våra öppna resor eller boka en egen som vi skräddarsyr åt dig, ring oss på 0739-58 24 39 eller skicka ett mejl till ola@upplevitalien.se.

Kultur i Florens

Få städer har lika stor dragningskraft på sina besökare som Toscanas magiska regionhuvudstad Florens.

Upplev Italiens ägare – Ola Wiklander – har bott i Florens i nästan 20 år och har därför bra koll på staden, också på sådant som ligger en bit bort från de vanliga turiststråken.

I resorna till Florens ingår alltid guidade stadsturer med vår fantastiska guide Agneta Helldal. Agneta brukar visa oss Florens södra sida med Santo Spirito och Cappella Brancacci. Vi brukar även äta lunch på en genuin Florenskrog i den karakteristiska stadsdelen San Frediano. Hon brukar även ta oss med till Florens kända konstmuseum Uffizierna. 

Marcialonga 

Marcialonga är Italiens motsvarighet till Vasaloppet (70 och 45 kilometer). Och vi har arrangerat resor till Marcialonga sedan 2014. 

Loppet går alltid på en söndag i slutet av januari och det går genom en rad mysiga byar där publikens jubel hjälper skidåkarna framåt. Helt magiskt!

Vi bor på två olika hotell, som båda ligger bra till. På tävlingsdagen åker man buss både till starten i Moena (cirka en kvart) och från målet i Cavalese (cirka 30 minuter).

Våra resenärer, många återkommande, brukar komma 2–3 dagar innan loppet. Lite beroende på hur mycket tid man vill ha för uppladdning. 

Vandra i Alperna

Vi erbjuder återkommande exklusiva vandringsresor till de storslagna italienska Alperna, där naturen är magisk och maten likaså. Detta är en succéresa, minst sagt.

Vandringarna sker på cirka 2000 meters höjd och vi brukar hinna med tre etapper och en vilodag. Våra resenärer möts av en natur som gör dem mållösa plus att de får minnen för livet.

Vill du åka med på en vandringsresa, ring oss på 0739-58 24 39 eller skicka ett mejl till ola@upplevitalien.se.

Res med oss!

Vi fixar det du vill ha

Vi kan skräddarsy en resa som passar dig och ditt ressällskap perfekt eller så kan du åka med på en av våra öppna resor.